Kennismakingstraining Critical Alignment Yoga

Vanaf woensdag 31 oktober geef ik een 5-weekse kennismakingstraining Critical Alignment Yoga in wijkcentrum de Geus in Hilversum. De training wordt gegeven in een groep van maximaal 8 personen, zodat er veel persoonlijke aandacht is.

Tijdens 5 woensdagen maak je kennis met het stripje, middenrugrolletje en onderrugrolletje, in combinatie met verschillende yogahoudingen.

Wat is CAY?
Critical Alignment Yoga is een stroming, ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Bij Critical Alignment is het uitgangspunt dat een beweging van gewricht tot gewricht doorgegeven wordt. In praktijk stagneert dit vaak door bijvoorbeeld een krommere bovenrug, stijvere schouders, gespannen onderrug, allemaal als gevolg van voorkeurshoudingen die je in de loop der jaren ontwikkeld hebt. Doordat de doorgifte van bewegingen beperkt wordt/is, kunnen er uiteindelijk klachten ontstaan, als gevolg van overbelasting van bepaalde structuren in je lichaam.

Critical Alignment yoga maakt je bewust van (spier)spanningen in je lichaam en helpt je, door middel van je ademhaling (en hulpmiddelen als het bovenrugstripje of onderrugrolletje), deze spanningen los te laten.
Het loslaten van de spanning uit de spieren zorgt ervoor dat emoties en stress, die verbonden zijn met die spieren, worden losgelaten. Hierdoor ontstaat zowel mentale als fysieke ontspanning.
​In de Critical Alignment word je bij diverse houdingen manueel gecorrigeerd, om zo je lichaamsbewustzijn te vergroten en je bewegingspatronen te doorbreken. Ook verklein je hiermee de kans op blessures en overbelasting.

Yoga (in het algemeen) brengt mentale ontspanning en rust. Tijdens de les keren we de aandacht naar binnen om te voelen wat er in ons lichaam gebeurt, de stand van ons lichaam te voelen en grenzen te ervaren.


Voor wie?
Voor iedereen met fysieke klachten en voor iedereen die fysieke klachten wil voorkomen.
Maar ook voor iedereen die mentale ontspanning en rust zoekt, en houdt van een fysiekere vorm van yoga.

Je hoeft niet lenig te zijn & je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.
Wel is het fijn als je zodanig mobiel bent dat je zelfstandig vanuit lig tot stand kunt komen.

Wanneer?
De kennismakingstraining vindt plaats op woensdagavond:
31 oktober
7 november
14 november
21 november
28 november

De lessen zijn van 19.00-20.00 uur en van 20.15-21.15 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Waar?

De lessen vinden plaats in wijkcentrum de Geus  in Hilversum, aan de Geuzeweg 84.
De Geus is op 5 minuten loopafstand vanaf station Hilversum.
Verder is er de mogelijkheid tot (gratis) parkeren.

Kosten?
Voor 5 lessen betaal je 55 euro.

Aanmelden?
Aanmelden kan via:  yogasanhilversum@hotmail.com    of via het contactformulier op de website (zie contact).

De training start bij voldoende aanmeldingen.